Lykkebo skole

Københavns Ejendomme har tidligere fået lavet en status over indeklimaet i deres folkeskoler. Det viste sig, at der var et stort behov for at få sænket CO2 niveauet i mange af folkeskolerne.

Ventilationsdemonstrationsprojektet på Lykkebo Skole er et oplæg til et alternativ til den traditionelle centrale ventilationsløsning, der i rigtig mange tilfælde er erfaringer med, ikke virker efter hensigten og ofte er umulig at få tilrettet, så den kommer til at fungere som tiltænkt. 

Demonstrationsprojektet på Lykkebo Skole viser igen en decentral bygningsindpasset ventilationsløsning, hvilket betyder, at ventilationssystemet kun ventilerer et klasselokale.

Det overordnede formål med demonstrationsprojektet var at få testet og indhentet nogle praktiske erfaringer med decentrale bygningsindpassede ventilationsløsninger på skoler og herigennem få noget feedback fra bygningens daglige brugere, der vil være med til at kaste et klarere lys over fordele og ulemper ved at vælge en bygningsindpasset decentral ventilationsløsning samt få et eksempel i en skala 1:1, der kan fremvises, hvilket også vil gøre det lettere for bygningsejerne at forholde sig til og vurdere om en sådan decentral ventilationsløsning vil være et bedre alternativ fremfor den mere traditionelle centrale ventilationsløsning.

Den decentrale ventilationsløsning er på grund af det mere begrænsede krav til kanalføringer især relevant for de eksisterende byskoler, der er fra perioden 1890 til 1940 og typisk er i 3-4 etager og fuldmuret.

Det decentrale ventilationsanlæg blev installeret i januar 2017 og der er foreligger en midtvejsrapport for demonstrationsprojektet, som kan ses her.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.