Ellebo

Første spadestik

KAB er med i Nordic Built projektet med bolig afdelingen Ellebo, der står til at skulle have udført en større renovering.
Visionerne for renoveringen er høje. Den eksisterende bygningsmasse vil blive renoveret, således at den opfylder energirammen for lavenergibyggeri 2015 og tilbygningen i form af penthouse boliger vil opfylde energirammen for byggeri 2020.
Ud over det meget konkrette energimål vil der også blive implementeret altaner, elevatorer og bedre adgang til nye, grønne uderum i bebyggelsen.
Renoveringen af Ellebo har været udbudt i en arkitektkonkurrence, der blev vundet af London-arkitekt Adam Khan. Konkurrencematerialet kan læses HER.
Nordic Built Active Roofs and Facades projektet vil arbejde med

  • at få indarbejdet the Nordic Chart , der vil være med til at sætte en høje standard for energirenovering
  • at udarbejde en samlet vurdering af energirenoveringen ud fra Active House Specifikationerne
  • at sætte fokus på decentrale ventilationsløsninger med et lavt energiforbrug
  • at dokumentere energibesparelserne og indeklimaforbedringerne ved ”Performance Documentation”

Indeklimaet
Indeklima måles konkret i seks lejligheder i bebyggelsen. Indeklimamålerne blev opsat i midten af april 2016 og vil i den første periode måle det eksisterende indeklima. Efterfølgende vil der blive målte på indeklimaet efter renoveringen.
Der måles helt konkret på temperatur, fugtighed, CO2 niveau og støj.

Nedstående graf viser CO2 nivauet for oktober måned for en af de seks lejligheder, der bliver målt indeklimaet på.

Af de fortløbende måledata ses, at fire ud af de seks boligers gennemsnitlige CO2 niveau ligger over 800 PPM, hvor der tilstræbes at holde et CO2 niveauet under 800 PPM. CO2 niveauet er generelt for højt om natten. Derudover havde ingen af lejlighederne i september en gennemsnitlig temperatur under 23 grader celsius, hvilket må siges at ligge i den høje ende.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.